Від поліції вимагають звільнення затриманих через інцидент з радником секретаря РНБО (доповнено)

Під Печерським управлінням Нацполіції у Києві у четвер зібралися кілька десятків осіб, здебільшого представників праворадикальної партії «Національний корпус», які вимагають звільнення затриманих після інциденту з радником секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергієм Сивохом.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, кілька затриманих вже покинули приміщення відділку, решта – залишаються, як і протестувальники із прапорами «Нацкорпусу».

Патрульні і службовці «Національної гвардії» забезпечують правопорядок, інформації про порушення немає.

У поліції Києва Радіо Свобода не відповіли на запитання чи змінилась кількість затриманих осіб після того, як востаннє сьогодні поліція офіційно вказувала про 15-х затриманих.

ДОПОВНЕНО: Пізніше пресслужба «Нацкорпусу» повідомила, що звернувся до СБУ «щодо вчинення державної зради» Сергієм Сивохом.​

Як повідомила пресслужба поліції Києва 12 березня, поліцейські затримали і доставили у відділок 15 людей, які влаштували сварку та штовхнули радника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Сивоху. За фактом події розпочали кримінальне провадження за статтею про хуліганство.

При цьому Олексій Данілов засудив інцидент зі своїм радником (на фото)


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Секретар РНБО: Сивохо не уповноважений офіційно представляти позицію відомства

Це сталося після того, як, за даними кореспондента Радіо Свобода, представники «Нацкорпусу» зірвали презентацію «Національної платформи примирення і єдності» Сергія Сивоха. Керівника київського міського осередку організації Сергія Тамарина, зокрема, обурило, чому під час презентації Сивохо і його помічники не згадали про безпосередню участь Росії в конфлікті на Донбасі. Чиновника збили з ніг після відповіді Сивоха, що «це багатошаровий конфлікт». Після цього Сивохо залишив презентацію.

Ще новини

Leave a Comment